14-09-2017 07:31 | Door: Hidde Middelweerd

Amsterdammers kunnen binnenkort gebruik maken van honderd elektrische Hyundai Ioniq’s, met een actieradius van 280 kilometer. De auto’s worden via een deelplatform beschikbaar gesteld, dat op 5 oktober gelanceerd wordt.

Dat meldt Hyundai in een persbericht.

Het deelplatform, genaamd IONIQ Car Sharing, stelt honderd elektrische Ioniq’s beschikbaar, die ruimte bieden voor vijf passagiers en hun bagage. Hyundai koos niet voor niets voor Amsterdam om het deelplatform te introduceren, stelt het automerk. Amsterdam beschikt met 2.200 laadpunten volgens Hyundai over de beste infrastructuur voor elektrische auto’s in Europa.

“‘Het IONIQ Car Sharing Project in Amsterdam is voor Hyundai belangrijk om onze positie op het gebied van eco-vriendelijke mobiliteit verder uit te bouwen”, stelt Thomas Schmid, COO van Hyundai Motor Europe, in het persbericht.

Hybride, plug-in hybride, elektrisch

Hyundai bracht vorig jaar de Ioniq op de markt en deed dat op bijzondere wijze. Het is namelijk de eerste auto ter wereld die de keuze biedt uit drie verschillende aandrijfsystemen: volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride.

Bron & foto: Hyundai