21-09-2017 09:11 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen brengt in 2020 zijn eerste elektrische auto in de ID-serie naar de markt. In de jaren erna zullen er meer modellen in deze lijn volgen. De introductie van deze nieuwe elektrische auto’s betekent automatisch het einde van de e-Golf. De Golf 8, de nieuwste Golf die Volkswagen op de rol heeft staan, krijgt dus geen elektrisch broertje.

Dat onthulde Jürgen Stackman, hoofd sales en marketing bij Volkswagen, tegenover het Australische Drive.

Volkswagen

Stackman laat weten dat de nieuwe Golf en de elektrische I.D. allebei in 2020 op de markt verschijnen. Naar alle waarschijnlijkheid verschijnen de auto’s slechts enkele weken na elkaar op de markt.

De huidige Volkswagen e-Golf deelt het platform waar het op gebouwd is met automodellen met verbrandingsmotoren van Volkswagen. Dit is een onnodig complexe manier van productie voor de volgende generatie van elektrische auto’s, stelt Stackman

ID

Stackman gaf daarnaast verdere details prijs over de elektrische auto die Volkswagen in 2020 op de markt brengt. De ID krijgt een verwachte actieradius van tussen de 400 en 600 kilometer. In reële omstandigheden zal dit naar verwachting resulteren in een bereik van 300 tot 450 kilometer, aldus Stackman.

Na de eerste Volkswagen ID volgen er in ieder geval nog twee varianten. De ID Buzz, een elektrische microbus, wordt in 2022 in productie genomen. Ook de ID Crozz, een elektrische crossover, staat op de rol.

Bron: Drive | Foto: Shutterstock.com