21-09-2017 13:40 | Door: Hidde Middelweerd

Arnold Schwarzenegger heeft ’s werelds eerste elektrische Hummer aan de wereld gepresenteerd. De auto is een creatie van Kreisel Electric, een Oostenrijkse start-up die gespecialiseerd is in het elektrificeren van auto’s.

Dat meldt Kreisel Electric in een persbericht. De elektrische Hummer werd onthuld ter ere van de opening van een nieuw onderzoekscentrum van Kreisel Electric. Met dit nieuwe centrum, dat ruimte biedt voor tweehonderd werknemers, hoopt Kreisel snel internationaal voet aan de grond te krijgen.

Elektrische auto’s

Eerder ontwikkelde de start-up al een volledig elektrische Mercedes G-350 d; de favoriete auto van Schwarzenegger. Ook nu was de ex-gouverneur van Californië enthousiast over het resultaat: “Kreisel Electric elektrificeerde eerst mijn G-klasse. Nu een Hummer. Als ze zo doorgaan, kan ik binnenkort invliegen vanuit Los Angeles in een elektrisch vliegtuig.”

De Hummer die Kreisel Electric ontwikkeld heeft, beschikt over twee elektromotoren en een accupakket van 100 kilowattuur. Hij kan een topsnelheid van 120 kilometer per uur behalen en heeft een bereik van ongeveer 300 kilometer op een volle batterij. Ter vergelijking: een Hummer met verbrandingsmotoren slurpt ongeveer 24 liter benzine voor elke 100 afgelegde kilometers.

Prototypes

“Met onze elektrische prototypes willen we laten zien wat er mogelijk is met onze technologie. We nemen ze zeker niet in massaproductie”, benadrukt Markus Kreisel, mede-oprichter van de start-up.

Bron & foto: Kreisel Electric