21-09-2017 16:11 | Door: Hidde Middelweerd

EV100, een initiatief van The Climate Group op het gebied van mobiliteit, moet de wereldwijde omarming van elektrisch vervoer versnellen. Inmiddels hebben tien medeoprichters van het initiatief al beloofd om hun volledige autovloot te elektrificeren. Het gaat om multinationals als Unilever, IKEA, Vattenfall en DHL.

De andere bedrijven die zich bij het initiatief hebben aangesloten zijn Baidu, HP Inc., PG&E, Heathrow Airport, Metro AG en LeasePlan. De vloten van bovenstaande bedrijven zijn vanaf 2030 volledig elektrisch.

Elektrische auto’s

Verschillende bedrijven stelden niet alleen de doelstelling om hun eigen vloot elektrisch te maken, maar zullen ook consumenten stimuleren om de overstap naar elektrisch te maken, bijvoorbeeld door te investeren in laadinfrastructuur.

Helen Clarkson, CEO van The Climate Group, in een statement: “We willen elektrisch vervoer het ‘nieuwe normaal’ maken. Daarbij moeten twee fundamentele problemen geadresseerd worden: Ten eerste is transport nog steeds de snelst groeiende sector wat betreft CO2-uitstoot, omdat de adoptie van elektrisch Vervoer niet snel genoeg gaat. Om de sector echt te veranderen is, ten tweede, een veel grotere vraag vanuit de consument noodzakelijk."

Bron: Leaseplan | Foto: Shutterstock.com