26-09-2017 18:03 | Door: Hidde Middelweerd

De Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) heeft een aantal prikkels aangekondigd om de groei van elektrische mobiliteit in het emiraat te stuwen. Zo kunnen eigenaren van elektrische auto’s tot het einde van 2019 gratis bijladen bij de zogeheten Green Chargers van DEWA.

De nieuwe prikkels moeten ervoor zorgen dat 10 procent van alle auto’s in Dubai elektrisch is in 2030. Dit staat gelijk aan ongeveer 42.000 elektrische auto’s.

Gratis laden

Het feit dat elektrische rijders gratis mogen bijladen, zorgt voor een besparing van maar liefst 2.000 Dirham (€ 462) per maand op brandstofkosten. Daarnaast rijden eigenaren van elektrische auto’s gratis over tolwegen.

Ook worden er op veertig locaties in Dubai parkeerplekken gerealiseerd voor elektrische auto’s, compleet met laadpalen. Bij de ontwikkeling van nieuwe parkeerplaatsen en -garages in Dubai wordt het daarnaast verplicht om te voorzien in laadstations voor EV’s.

Laadstations

DEWA installateerde tot en met 2015 honderd laadstations. Aan het einde van 2018 moeten er nog eens honderd bij zijn gekomen.

Bron: Climate Action Programme | Foto: Shutterstock.com