27-09-2017 12:26 | Door: Hidde Middelweerd

Het Britse Dyson, vooral bekend van de stofzuigers, werkt aan een elektrische auto die in 2020 op de markt moet komen. Dat bevestigde James Dyson, CEO van Dyson.

Dat meldt Electrek.

Elektrische auto

Het vermoeden dat Dyson aan een elektrische auto zou werken, werd aangewakkerd nadat het bedrijf $ 90 mln stak in de start-up Sakti3, dat werkt aan de ontwikkeling van solid state-batterijen. Solid state batterijen staan te boek als veiligere alternatieven voor traditionele li-ion-batterijen. Daarnaast zouden ze kunnen zorgen voor een hogere actieradius.

Dyson stelt daarnaast $ 1 mrd beschikbaar voor de bouw van een batterijfabriek, die deze nieuwe generatie van batterijen moet op massale schaal moet produceren. Momenteel zijn vierhonderd werknemers betrokken bij het project.

Luchtvervuiling

Dyson in een memo aan zijn werknemers: “Het is mijn ambitie om een oplossing te vinden voor het mondiale probleem van luchtvervuiling. Daarom heb ik me gecommitteerd aan de ontwikkeling van nieuwe batterijtechnologie. Ik ben er van overtuigd dat elektrische auto’s het probleem van luchtvervuiling in de mobiliteitssector kunnen oplossen.”

Dyson is van mening dat de technologie die het bedrijf ontwikkeld voor zijn producten, zoals stofzuigers en fohns, ook gebruikt kunnen worden voor elektrische auto’s.

Bron: Electrek | Foto: Shutterstock.com