06-10-2017 15:03 | Door: Hidde Middelweerd

Toshiba heeft een nieuwe batterij in ontwikkeling: de volgende generatie van de zogeheten SCiB. De batterij maakt gebruik van een nieuw materiaal, waardoor de capaciteit van de anode verdubbeld wordt. Dit maakt het mogelijk om 320 kilometer bij te laden binnen 6 minuten.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Elektrische auto

De laadtijd van de nieuwe batterij van Toshiba is een stuk korter dan die van traditionele li-ion batterijen. Ter vergelijking: een compacte elektrische auto met traditionele li-ion batterij laadt ongeveer 100 kilometer bij in 6 minuten, slechts één derde van de actieradius die de nieuwe batterij van Toshiba biedt.

De nieuwe generatie van Toshiba’s batterij beschikt over een titanium niobiumoxide anode, waardoor de opslagcapaciteit van de li-ion batterij verdubbeld wordt. Traditionele li-ion batterijen beschikken doorgaans over een op grafiet gebaseerde anode.

Test

Eerste testcycli wijzen op een lange levensloop. Na 5.000 ladingen en ontladingen nam de capaciteit slechts met 10 procent af. Zelfs bij temperaturen van 10 graden onder nul was de batterij in staat om op te laden binnen 10 minuten.

De nieuwe batterij moet in 2019 op de markt verschijnen.

Bron: Toshiba | Foto: Shutterstock.com