13-10-2017 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

De elektrische auto van Fisker, de EMotion, kent zijn officiële debuut op de Consumer Electronics Show 2018 (CES 2018) in Las Vegas.

Dat meldt Electric Cars Report.

Elektrische auto

De elektrische auto van Fisker moet in 2019 het licht zien en krijgt een verwachte startprijs van $ 129.900.

In eerste instantie werd de EMotion aangekondigd als een elektrische auto die zou beschikken over een ‘superbatterij’, met het beloftemateriaal grafeen. Eerder dit jaar werd de samenwerking met Nanotech Energy Inc., dat de batterijen zou leveren, echter al beëindigd.

Fisker ging verder met LG Chem, wat betekent dat de EMotion over een traditionele li-ion-batterij zal beschikken. Fisker stelde dat de beloofde actieradius van 650 kilometer niet zou leiden onder deze ontwikkeling. Ook de belofte van een laadtijd van 9 minuten voor 200 extra kilometer bleef overeind. Of de EMotion de ambitieuze beloftes zal inlossen, wordt op de CES 2018 duidelijk.

Sensoren

Fisker werkt samen met Quanergy Systems om de elektrische sedan te voorzien van technologie voor autonoom rijden. Hier worden zogeheten Lidar-sensoren voor gebruikt, die naadloos verweven moeten worden in het design van de auto. 

Bron: Electric Cars Report | Foto: Fisker