17-10-2017 16:10 | Door: Hidde Middelweerd

Het eerste wapenfeit van Polestar, het aan Volvo gelieerde automerk, is een hybride coupé met een gecombineerd vermogen van 600 pk: de Polestar 1. De vierzitter, die in 2019 op de markt verschijnt, heeft een volledig elektrische actieradius van 150 kilometer. Nooit eerder verscheen er een hybride model op de markt met zo’n groot elektrische bereik.

Dat meldt Volvo in een persbericht. Volvo steekt samen met Geely Holding € 640 mln in Polestar, om het automerk te ondersteunen in de uitrol van zijn product en de het opzetten van een productiefaciliteit in Chengdu, China.

Door de forse financiële injectie zal Polestar sneller in staat zijn op zijn eerste productiemodel naar de markt te brengen.

Polestar 1

Ongeveer de helft van de technologie onder de motorkap van de Polestar 1 is gebaseerd op Volvo’s architectuur. De andere helft is volledig nieuw en ontwikkeld door ingenieurs van Polestar.

Volledig elektrisch model

De Polestar 1 komt in 2019 op de markt. In hetzelfde jaar volgt de Polestar 2, een compacter voertuig van het automerk, die over een volledig elektrische aandrijving zal beschikken.

In totaal wil Polestar vijf volledig elektrische modellen op de markt brengen tussen 2019 en 2021.

Lees ook:

Bron & foto's: Volvo