19-10-2017 15:06 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo Buses lanceert een vernieuwde versie van zijn volledig elektrische bus: de Volvo 7900 Electric. De nieuwe editie heeft een fors hogere actieradius en biedt meer laadopties.

Dat meldt Volvo Buses in een persbericht.

Elektrische bus

De vernieuwde bus van Volvo beschikt over een hogere batterijcapaciteit en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met een batterijpakket van 150, 200 en 250 kilowattuur. De grotere batterijen zorgen logischerwijs voor een hogere actieradius, waardoor de elektrische bus van Volvo langer kan rijden voordat hij weer aan de stekker moet. De maximale actieradius van de vernieuwde bus is 200 kilometer.

Vergeleken met een dieselbus gebruikt de elektrische bus van Volvo daarnaast 80 procent minder energie.

Groei

Håkan Agnevall, president van Volvo Buses, spreekt in het persbericht over een belangrijke ontwikkeling: “Door de verhoogde actieradius kunnen de elektrische bussen non-stop rijden in spitsuren, zonder ondertussen bij te hoeven laden. Op kortere routes kunnen de bussen zelfs de hele dag rijden, om vervolgens ’s nachts bij te laden.”

Laadmogelijkheden

De Volvo 7900 Electric kan op verschillende manieren bijgeladen worden. Zo beschikt de bus over de mogelijkheid tot snelladen, aan het begin of einde van zijn route. Tijdens de route kan de bus bijgeladen worden via het zogeheten OppCharge-laadsysteem, in staat om bussen bij haltes van bovenaf op te laden.

De vernieuwde bus van Volvo kent zijn première op de Busworld international Bus Fair in Kortrijk, Belgie, van 20 tot en met 25 oktober.

Lees ook:

Bron & afbeelding: Volvo