21-10-2017 09:03 | Door: Hidde Middelweerd

De eerste volledig elektrische taxi’s rijden nu rond in de straten van Londen. Op deze manier worden de herkenbare, zwarte taxi’s een laatste keer getest. Vanaf januari 2018 moeten alle nieuwe taxi’s in de Britse hoofdstad volledig emissievrij zijn.

Dat meldt Electric Cars Report.

Test

De taxi’s, genaamd TX en geproduceerd door LEVC, worden bestuurd door echte Londense taxibestuurders, die op deze manier vitale informatie verzamelen over de inzet van de elektrische auto’s op de Londense wegen. Zo wordt onder andere getest of de laadinfrastructuur van Londen toereikend is.

Eerder werden de taxi’s al onderworpen aan extreme weersomstandigheden, zowel in het noordpoolgebied als in Death Valley, Verenigde Staten.

Aangenamer

De taxi’s beschikken over verschillende technologieën om de taxiritten aangenamer te maken, zoals contactloze betaalmachines, wifi, USB-ingangen en verbeterde toegang voor rolstoelen.

Londen

Londen kampt met ernstige luchtvervuiling en is genoodzaakt om maatregelen te treffen om dit groeiende probleem het hoofd te bieden. Zo wordt de verkoop van benzine- en dieselauto’s vanaf 2040 verboden in het Verenigd Koninkrijk. De laadinfrastructuur voor elektrische auto’s wordt daarnaast uitgebreid met 1.500 laadpunten. Ook zijn er plannen om busroutes elektrisch te maken.

Lees ook:

Bron: Electric Cars Report | Foto: LEVC