30-10-2017 09:06 | Door: Hidde Middelweerd

BMW geeft gebruikte batterijen van de elektrische i3 een tweede leven als onderdeel van een grote opslagbatterij. De opslagbatterij, gelegen op het terrein van de BMW-fabriek in Leipzig, bestaat uit zevenhonderd gebruikte i3-batterijen, gelijk aan een elektrische actieradius van 100.000 kilometer.

Dat meldt BMW in een persbericht.

Opslagbatterij

De energieopslagfaciliteit biedt momenteel ruimte voor zevenhonderd batterijen van de BMW i3, maar kan in de toekomst uitgebreid worden. Momenteel bestaat de opslagfaciliteit uit vijfhonderd nieuwe i3-accu’s. Dat komt omdat er nog te weinig batterijen het einde van hun levensloop hebben bereikt.

De batterij wordt in de toekomst ingezet voor nieuwe businessmodellen op het gebied van energiehandel. Dit is mogelijk omdat de batterij is aangesloten op het publieke elektriciteitsnet.

BMW’s fabriek in Leipzig beschikt over windmolens op het terrein. De batterij wordt in eerste instantie ingezet om de opgewekte en overtollige windenergie op te slaan.

100.000 i3’s

De fabriek in Leipzig had, naast de opening van de opslagbatterij, nog een andere reden tot feest; het 100.000ste exemplaar van de BMW i3 rolde van de band.

Lees ook:

Bron & afbeelding: BMW