01-11-2017 15:16 | Door: Rianne Lachmeijer

KLM en Costa Rica onderzoeken de komende maanden de mogelijkheden om vanaf San José, de hoofdstad van Costa Rica, te vliegen met duurzame biobrandstof. Duurzame vliegtuigbrandstof is volgens deze partijen momenteel de meest effectieve manier om CO2-uitstoot terug te dringen.

Dat meldt KLM in een persbericht.

Het is wereldwijd de eerste keer dat een luchtvaartmaatschappij en een land een intentieverklaring ondertekenen om samen de mogelijkheden van duurzame vliegtuigbrandstof te onderzoeken om de luchtvaart te verduurzamen.

Duurzame biobrandstof kan de CO2-uitstoot tot 80 procent verminderden ten opzichte van fossiele brandstof. Momenteel vliegt KLM met een duurzame biobrandstof gemaakt van gebruikt frituurvet.

Duurzame biobrandstof betaalbaar maken

"Deze samenwerking is een volgende stap in het verduurzamen van de luchtvaart. Hoe groter de productie en daarmee het aanbod van biobrandstof, hoe lager de prijs en hoe meer maatschappijen er gebruik van willen maken,” zegt René de Groot, Chief Operating Officer of KLM in het persbericht.

Doordat de markt voor duurzame brandstof nog in de kinderschoenen staat, is de prijs van duurzame biobrandstof drie keer hoger dan die van fossiele brandstof.

Lees ook:

Bron: KLM | Afbeelding: Shutterstock.com