03-11-2017 10:12 | Door: Rianne Lachmeijer

Qurrent start een pilot om elektrische auto’s slimmer en goedkoper op te laden. De auto’s gaan automatisch opladen als de energieprijzen laag zijn. De pilot duurt een jaar.

Dat meldt Qurrent in een persbericht.

Prijzen van energie fluctueren. Met de proef wil Qurrent hierop inspelen. Gebruikers geven via de Slim Laden App aan of ze de auto snel willen laden of niet. Wanneer de auto voor langere tijd stilstaat, kan deze goedkoper worden opgeladen, omdat de auto’s automatisch gaan opladen als de prijzen laag zijn.

Tijdens de pilot wordt gemeten hoeveel en hoe snel de kostenbesparing oploopt. Daarnaast wordt het ‘laadgedrag’ van gebruikers geanalyseerd. De verwachting is dat dit op jaarbasis een besparing van circa € 150 oplevert.  

Duurzame energie aantrekkelijk maken

“We kijken continu hoe we duurzame energie aantrekkelijker kunnen maken. Elektrisch vervoer gaat in de toekomst een belangrijke rol spelen,” zegt Rob Massuger, innovation & business development manager bij Qurrent, in het persbericht.

“Door elektrisch rijden voordeliger en eenvoudiger in gebruik te maken, wordt het ook bereikbaar voor een grotere groep mensen. Daar is het ons uiteindelijk om te doen. Zo helpen we om Nederland verder te verduurzamen.”

Samenwerking

Energieleverancier Qurrent werkt voor de pilot samen met Alfen voor de laadinfrastructuur en IHomer voor de softwarematige sturing. Daarnaast wordt de proef uitgevoerd met verschillende elektrische auto’s waaronder de Mitsubishi Outlander, Opel Ampera E en Tesla Model S.

Lees ook:

Bron:  Qurrent | Afbeelding: Shutterstock.com