08-11-2017 12:13 | Door: Hidde Middelweerd

Het Duitse energiebedrijf E.on wil een ‘ultrasnel’ laadnetwerk realiseren. Het gaat om tienduizend snelladers die een vermogen van tussen 150 en 350 kilowatt krijgen. Het laadnetwerk moet voor 2020 al klaar zijn voor gebruik.

Dat meldt Electrek.

Snelladers

E.on is niet de enige die een laadnetwerk in Europa ambieert. Vorige week werd Ionity onthuld, een laadnetwerk van BMW, Mercedes, Ford en Volkswagen, bestaande uit vierhonderd laadstations, uitgerust met snelladers van 350 kilowatt.

Hoeveel laadstations E.on voor ogen heeft, is vooralsnog onbekend. Maar het feit dat het bedrijf tienduizend snelladers wil installeren, maakt de kans groot dat het er meer dan vierhonderd zullen zijn.

E.on

In eerste instantie krijgen de snelladers van E.on een vermogen van 150 kilowatt. Een modulaire upgrade kan de capaciteit verhogen naar 350 kilowatt. Momenteel is deze upgrade echter nog niet nodig; er zijn namelijk nog geen elektrische auto’s op de markt die een laadvermogen van 350 kilowatt aankunnen.

Deze elektrische auto’s staan echter wel op de planning en zullen fors minder tijd nodig hebben voor het opladen van hun batterij. Naar verwachting is het met een snellader van 350 kilowatt mogelijk om 400 kilometer binnen 20 tot 30 minuten bij te laden.

Bron: Electrek | Foto: E.ON