10-11-2017 09:04 | Door: Hidde Middelweerd

De Europese Commissie heeft nieuwe doelstellingen gesteld op het gebied van CO2-uitstoot door personenauto's en bestelbusjes. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe personenauto’s en bestelbusjes moet in 2030 30 procent lager zijn dan in 2021.

Dit moet een belangrijke bijdrage leveren aan Europa’s overkoepelende klimaatdoelstelling: een CO2-reductie van 40 procent in 2030.

CO2-uitstoot

Deze aangescherpte doelstelling op het gebied van CO2-uitstoot moet autofabrikanten pushen om voertuigen met een laag emissieniveau naar de markt te brengen, stelt de Europese Commissie in een persbericht. “De doelstelling voor 2030 biedt stabiliteit en duidelijkheid op de lange termijn en helpt de transitie naar schone mobiliteit verder.”

Het voorstel wordt nu voorgelegd aan medewetgevers. De Europese Commissie hoopt dat de nieuwe doelstelling snel vastgelegd kan worden in een wet.

Duurzame, Europese economie

Maroš Šefčovič, Europees commissaris die verantwoordelijk is voor de Energy Union in Europa, in het persbericht: “We zijn in een tijdperk aanbeland van klimaatvriendelijke economische transformatie. Dit voorstel zet de eisen uiteen die nodig zijn voor Europese autofabrikanten, om voorlopers te worden in de wereldwijde energietransitie. Deze doelstelling zal hen stimuleren om de beste, schoonste en meest competitieve auto’s te produceren, waarmee ze het vertrouwen van de consument terug kunnen winnen. Dit is een grote sprong in de juiste richting.”

Bron: Europese Commissie | Foto: Shutterstock.com