14-11-2017 12:04 | Door: Hidde Middelweerd

Lantaarnpalen in Londen krijgen er binnenkort een extra functie bij: het opladen van elektrische auto’s. De innovatieve technologie wordt geleverd door het Duitse Ubitricity en het Britse OVO Energy.

Dat meldt OVO Energy in een persbericht. De wijken Kensington en Chelsea worden in eerste instantie uitgerust met vijftig zogeheten SimpleSockets: de technologie van Ubitricity die lantaarnpalen omtovert tot laadpunten.

Elektrische auto’s

De technologie van Ubitricity werd eerder dit jaar getest en wordt nu opgeschaald om de laadinfrastructuur in Londen een boost te geven.

Tom Pakenham, head of electric vehicles bij OVO, in het persbericht: “De verwachting is dat 1 miljoen elektrische auto’s op de Britse wegen rijden in 2022. Het is daarom belangrijk dat we blijven investeren in technologieën die de uitdagingen op het gebied van laadinfrastructuur kunnen tackelen.”

“Door innovatieve, simpele en breed beschikbare laadoplossingen aan te bieden, hopen we barrières weg te nemen bij consumenten om de overstap naar elektrische rijden te maken”, vervolgt hij.

Bron & afbeelding: OVO Energy