21-11-2017 10:37 | Door: Hidde Middelweerd

Uber heeft een bestelling van maar liefst 24.000 plug-in hybride XC90’s geplaatst bij Zweedse autofabrikant Volvo. Het deelautobedrijf zet de auto’s in om een zelfrijdende taxivloot te realiseren.

De auto’s worden tussen 2019 en 2021 afgenomen. Dat meldt Volvo in een persbericht.

Volvo

“De auto-industrie heeft te maken met disruptie door technologie en Volvo wil daar een actief onderdeel van zijn”, zegt Håkan Samuelsson, CEO van Volvo Cars, in het persbericht. “We willen de nummer één leverancier worden voor autodeeldiensten wereldwijd. Deze overeenkomst met Uber is een schoolvoorbeeld van die strategie.”

Zelfrijdende auto

Volvo en Uber hebben nauw samengewerkt om een XC90 te ontwikkelen die naadloos aansluit bij de wensen van Uber. De Volvo’s beschikken al over technologieën op het gebied van zelfrijdend vervoer en bieden de mogelijkheid voor Uber om eigen technologieën op dat gebied toe te voegen.

Drive Me

De samenwerking met Uber doet niets af aan Volvo’s eigen strategie op het gebied van autonoom vervoer. Volvo hoopt in 2021 zijn eerste volledig zelfrijdende auto op de markt te brengen. De zelfrijdende technologie van Volvo wordt momenteel al getest bij consumenten, in het zogeheten Drive Me-project.

Bron & foto: Volvo