30-11-2017 13:32 | Door: Hidde Middelweerd

Airbus, Rolls-Royce en Siemens gaan een partnership aan met het doel om een prototype te realiseren van een hybride-elektrisch vliegtuig.

Dat meldt Airbus in een persbericht.

Elektrisch vliegtuig

De samenwerking brengt vooraanstaande experts op het gebied van elektrische aandrijving bij elkaar, stelt Airbus in het persbericht, en moet leiden tot een volgende stap in elektrische aandrijvingen voor commerciële vliegtuigen.

Het demonstratievliegtuig dat de drie bedrijven gaan ontwikkelen heet de E-Fan X en moet in 2020 het luchtruim kunnen opzoeken. Het vliegtuig in kwestie beschikt normaliter over vier gasturbine motoren, maar in dit geval zal er één vervangen worden door een elektrische motor. Wanneer bewezen is dat de elektrische aandrijving werkt, zal een tweede gasturbine vervangen worden door een elektrische motor.

Met het demonstratievliegtuig hopen Airbus, Rolls-Royce en Siemens om de prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid van elektrische aandrijvingen voor vliegtuigen te verbeteren.

Airbus, Rolls-Royce en Siemens

Airbus, Rolls-Royce en Siemens dragen allemaal hun steentje bij aan de samenwerking. Zo is Airbus verantwoordelijk voor de algehele integratie van het hybride-elektrische aandrijvingssysteem en de batterijen. Rolls-Royce levert onder andere de generator en vermogenselektronica. Siemens neemt onder meer de levering van de elektrische motoren voor zijn rekening.

Lees ook:

Bron & afbeelding: Airbus