06-12-2017 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

De start-up Uniti zal zijn elektrische stadsauto aanbieden met vijf jaar gratis zonne-energie, om de auto mee op te laden. Het bedrijf slaat hiervoor de handen ineen met energieleverancier E.on.

De deal geldt dan ook alleen voor klanten van E.on. Dat meldt Uniti in een persbericht.

Elektrische auto

Uniti ontwikkelt zijn elektrische auto speciaal voor stadsmobiliteit. “Auto’s in onze steden zijn te groot, te zwaar, hebben te veel vermogen en stoten grootschalig schadelijke gassen uit. Dit terwijl het overgrote deel van de auto’s maar één of twee mensen vervoert over kleine afstanden”, stelt de start-up in een promotievideo.

De elektrische tweezitter beschikt over een accupakket van 15 kilowattuur, maar heeft door zijn lichte gewicht van 400 kilo toch een actieradius van 150 kilometer.

Duurzaamheid

Uniti heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, stelt het bedrijf. Daarom is de bron van elektriciteit net zo belangrijk als de elektrische auto zelf.

De nieuwe, elektrische auto wordt deze week gepresenteerd. Uniti heeft de eerste duizend pre-orders echter al binnen. De eerste elektrische auto’s rollen naar verwachting in 2019 van de band. 

Bron & afbeelding: Uniti