06-12-2017 15:22 | Door: Hidde Middelweerd

Rolls-Royce, het luxemerk van BMW Group, heeft een gloednieuwe Phantom op de rol staan. Hoewel het automerk vooralsnog geen elektrische auto op de markt heeft gebracht, komt daar met het luxemodel verandering in.

Dat meldt Autocar.

Elektrische auto

Opvallend is dat Rolls-Royce meteen de stap naar een volledig elektrische aandrijving maakt. Normaliter maken automerken de stap naar volledig elektrisch vervoer met de tussenstappen van hybride en plug-in hybride aandrijving.

CEO Torsten Müller-Ötvös stelde tegenover journalisten: “Emissievrij is emissievrij. We gaan voor volledig elektrische en hebben geen tussenstappen nodig.”

De CEO liet zich ook ontvallen dat de elektrische variant van de Phantom geen vraag vanuit de markt is: “Ik heb nog geen enkel verzoek gezien om er een te bouwen.” Rolls-Royce erkent echter dat de auto-industrie richting elektrische aandrijving beweegt en speelt er daarom op in.

Conceptauto

In 2016 presenteerde Rolls-Royce als een elektrische conceptauto, die de visie van het automerk weerspiegelt: de Vision Next 100.

Bron: Autocar | Foto: Shutterstock.com