12-12-2017 13:32 | Door: Hidde Middelweerd

De langverwachte Mission E, Porsche's eerste elektrische auto, moet het licht nog zien, maar de automaker heeft al plannen om zijn elektrische aanbod uit te breiden. Na de lancering van de Mission E moeten er verschillende elektrische auto’s, gebaseerd op dit model, op de markt verschijnen.

Dat meldt Autocar.

Elektrische auto

De Mission E verschijnt in 2019 op de markt en krijgt een actieradius van 500 kilometer. De sportauto is daarnaast in staat om bij te laden op een vermogen van 350 kilowatt. Dit betekent dat de auto slechts 15 minuten nodig heeft om de batterij voor 80 procent op te laden.

De elektrische auto krijgt verder een topsnelheid van 250 kilometer per uur en accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 3,5 seconden. Naar verwachting krijgt de Mission E een prijskaartje dat hoger dan $ 80.000 zal liggen.

Elektrisch vervoer

De vraag naar elektrische auto’s neemt steeds verder toe. Porsche wil hierop inspelen door zijn aanbod binnen korte tijd uit te breiden. Na de lancering van de Mission E moeten er in 2019 en 2020 dan ook verschillende andere elektrische modellen in de verkoop gaan. Verdere details hierover zijn vooralsnog niet bekend.

Bron: Autocar | Foto: Porsche