14-12-2017 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

Natuur & Milieu wil dat de Nederlandse Staat de onderbouwing van de nieuwe CO2-normen voor de luchtvaart openbaar maakt. Het stapt hiervoor naar de rechter.

Dat meldt Natuur & Milieu in een persbericht.

CO2-uitstoot luchtvaart

De luchtvaart is in Nederland momenteel verantwoordelijk voor 7 procent van alle emissies. Als hier niets aan gedaan wordt, stijgt dat percentage tot en met 2050 naar 12 procent.

Bekijk ook: INFOGRAPHIC: Dit is de milieu-impact van de luchtvaart

De overheid geeft momenteel geen stukken vrij over de nieuwe CO2-normen voor de luchtvaart. “Daarom kunnen wij het milieueffect van de nieuwe CO2-normen van de luchtvaart niet beoordelen”, stelt Geertje van Hooijdonk, hoofd programma’s bij Natuur & Milieu, in het persbericht.

CO2-normen

De nieuwe emissiestandaarden voor de wereldwijde luchtvaart worden momenteel geformuleerd door de International Civil Aviation Organisation. Dit gebeurt achter gesloten deuren. Natuur & Milieu verwacht hier weinig van. Naar alle waarschijnlijkheid voldoen nieuwe vliegtuigen al aan deze normen.

Natuur & Milieu wil het rapport van deze nieuwe emissiestandaarden graag inzien: “Zodat we weten of de nieuwe CO2-normen daadwerkelijk tot een schonere luchtvaart leiden”, aldus van Hooijdonk. 

Bron: Natuur & Milieu | Foto: Shutterstock.com