06-01-2018 09:03 | Door: Hidde Middelweerd

De CES 2018, een jaarlijks terugkerende techbeurs in Las Vegas, staat doorgaans garant voor een aantal interessante onthullingen op het gebied van elektrisch vervoer. Wat kunnen we dit jaar verwachten van de beurs, die 9 januari zijn deuren opent?

Kia Niro

Kia neemt een volledig elektrische conceptauto (zie afbeelding in tekst) mee naar de CES 2018, gebaseerd op de Niro. De conceptauto zal Kia’s vervolgstappen op het gebied van elektrisch vervoer laten zien. Daarnaast beschikt de auto over een unieke interface, stelt Kia, en een motion graphic verlichtingssysteem. Wat deze features precies inhouden, laat Kia vooralsnog niet los.

Byton

Byton, het internationale automerk van Chinese autofabrikant Future Mobility, grijpt de CES 2018 aan om het doek te trekken van zijn allereerste elektrische auto. De auto verschijnt in 2019 op de Chinese markt, om een jaar later op de Europese en Amerikaanse markt te verschijnen.

De EV onderscheidt zich door een indrukwekkende actieradius van 500 kilometer en een gigantisch touchscreen op het dashboard van de auto.

Fisker

Henrik Fisker kondigde zijn nieuwe elektrische auto, de EMotion, vorig jaar met veel bombarie aan. De EV zou beschikken over een superbatterij, resulterend in een actieradius van 650 kilometer. Later werd echter de stekker uit het superbatterij-project getrokken. Hoeveel er over blijft van Fisker’s ambitieuze beloftes? We zien het op de CES 2018.

Elektrische eenzitter

De Canadese start-up Electra Meccanica stelt dat 83 procent van de autoritten in Noord-Amerika niet langer zijn dan 30 kilometer. Daarnaast worden veel van deze tripjes door slechts één persoon gemaakt. Speciaal voor die doelgroep ontwikkelde Electra Meccanica de Solo: een elektrische eenzitter (zie hoofdafbeelding). De ludieke auto is op de CES 2018 te bewonderen.

Waterstofauto van Hyundai

Hyundai is een van de weinige automerken die vol inzetten op waterstofauto’s. Op de techbeurs worden de naam en verdere details bekendgemaakt van de waterstofauto die Hyundai op de rol heeft staan (zie onderstaande afbeelding).

Bronnen: Kia, Hyundai, BytonElectra Meccanica | Hoofdafbeelding: Electra Meccanica | Afbeelding in tekst: Kia | Afbeelding onderaan: Hyundai