09-01-2018 16:35 | Door: Hidde Middelweerd

Hyundai heeft het doek getrokken van de allereerste waterstofauto die de autofabrikant daadwerkelijk in massaproductie wil nemen: de Nexo.

Dat meldt Hyundai in een persbericht.

Waterstofauto

Hyundai presenteerde eerder al conceptauto’s die zijn uitgerust met waterstof-brandstofcellen, maar de Nexo is de eerste waterstofauto van het Zuid-Koreaanse automerk die daadwerkelijk op de markt moet verschijnen.

De actieradius van de auto liegt er niet om: bijna 600 kilometer op een volle tank.

Waterstof

Er zijn maar weinig autofabrikanten die een toekomst zien in waterstofauto’s, met Hyundai en Toyota als meest prominente uitzonderingen. Ook BMW heeft naar verluidt een waterstofauto op de rol staan.

Toyota heeft met de Mirai al tijden een waterstofauto op de markt, maar de verkoop ervan beperkt zich momenteel tot een minimum. Yoshikazu Tanaka, hoofdingenieur bij Toyota, sprak eerder over een kip/ei-probleem: niemand koopt een waterstofauto omdat er geen tankstations voor waterstof zijn. Tegelijkertijd bouwt niemand een tankstation voor waterstof omdat er geen waterstofauto’s zijn.

Hyundai

De Nexo is onderdeel van Hyundai’s bredere plannen op het gebied van duurzame mobiliteit. Het automerk wil in de aankomende jaren zowel elektrische als waterstofauto’s op de markt brengen. Met de Ioniq, die als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische variant beschikbaar is, bracht het bedrijf vorig jaar al een duurzaam model op de markt.

Bron & foto: Hyundai