10-01-2018 12:31 | Door: Hidde Middelweerd

Kia heeft de volledig elektrische Niro Concept meegenomen naar de CES 2018. Het gaat weliswaar om een conceptauto, maar de elektrische Niro moet in de tweede helft van 2018 ook daadwerkelijk op de markt verschijnen. De verwachting is dat deze auto niet veel zal verschillen van de Niro Concept die momenteel op de techbeurs te zien is.

De elektrische auto heeft een indrukwekkende actieradius van ruim 380 kilometer, dankzij een batterij van 64 kilowattuur. Dat meldt Kia in een persbericht.

Elektrische auto

De Kia Niro is ook als hybride en plug-in hybride auto verkrijgbaar. Om de volledig elektrische variant te onderscheiden van de anderen, is de standaard grille van de auto vervangen voor een interactieve display en smalle ledverlichting. Hiermee kan de auto voetgangers en fietsers waarschuwen in situaties die gevaarlijk kunnen zijn.

Duurzame mobiliteit

Kia heeft ambitieuze plannen wat betreft mobiliteit in de toekomst. Zo verwacht het automerk vanaf 2021 zelfrijdende auto’s (Level 4) te gaan testen. Daarnaast is elk Kia-model vanaf 2030 uitgerust met 5G-connectiviteit.

Zie ook: INFOGRAPHIC: De 4 duurzame voordelen van connected cars

Tijdens de CES 2018 maakte Kia daarnaast bekend dat het bedrijf zestien geëlektrificeerde auto’s op de markt wil hebben in 2025, waaronder een waterstofauto in 2020. Eerder werd al bekend dat het automerk ook een elektrische versie van de Stonic op de markt wil brengen.

Met de Kia Soul en de hybride, plug-in hybride en volledig elektrische versie van de Niro heeft Kia zijn eerste stappen al gezet in het behalen van zijn doelstelling.

Meer weten over de CES 2018? Lees ook:

Bron & foto: Kia