11-01-2018 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

Ook Toyota is aanwezig op de CES 2018 en grijpt de techbeurs aan om het doek te trekken van een nieuwe (en opvallende) conceptauto, compleet met een nieuwe mobiliteitsdienst: e-Palette.

Dat meldt de autofabrikant in een persbericht.

Akio Toyoda, CEO van Toyota, stelt in het persbericht dat het automerk met deze conceptauto meegaat met een belangrijke trend: “De auto-industrie bevindt zich momenteel in de meest heftige periode van verandering, nu technologieën als elektrificatie, connectiviteit en automatisering een belangrijke ontwikkeling doormaken.”

Elektrisch en zelfrijdend

De e-Palette-conceptauto is volledig zelfrijdend en elektrisch. Het voertuig is daarnaast zo ontworpen dat het schaalbaar en aanpasbaar is, naar de wensen van de klant. Dit betekent dat Pizza Hut de auto zo kan inrichten dat deze geschikt is voor pizzabezorging, terwijl Uber de auto juist kan aanpassen zodat die geschikt is voor personenvervoer. De auto kan zelfs als mobiele showroom of winkel worden ingericht.

Onderstaande video legt het concept verder uit:

Samenwerking

Om de mobiliteitsdienst en conceptauto daadwerkelijk te implementeren, werkt Toyota samen met een schare aan partners, zoals Amazon, Didi, Mazda, Pizza Hut en Uber, om de verschillende toepassingen van de auto te onderzoeken.

Toyota heeft haalbaarheidsonderzoeken gepland in verschillende regio's, waaronder de Verenigde Staten. De eerste tests moeten in 2020 van start gaan. Daarnaast hoopt Toyota de mobiliteitsservice in te zetten tijdens de Olympische Spelen in Tokio, ook in 2020.

Meer weten over CES 2018? Lees ook:

Bron & afbeelding: Toyota