15-01-2018 11:57 | Door: Hidde Middelweerd

Ford zet vaart achter de transitie naar elektrisch rijden. De autofabrikant steekt tot en met 2022 maar liefst $ 11 mrd in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Tegen die tijd wil Ford veertig plug-in hybride en volledig elektrische modellen kunnen aanbieden.

Dat meldt Reuters, naar aanleiding van uitsprak van Bill Ford, chairman van Ford, op de Detroit Auto Show.

Elektrische auto’s

Ford maakt de benodigde investering vrij door minder te geld te steken in de ontwikkeling en productie van verbrandingsmotoren. In 2020 moeten er vierentwintig nieuwe plug-in hybride auto’s en zestien volledig elektrische auto’s op de markt verschenen zijn.

“We gaan elektrische varianten maken van onze meest iconische modellen. Als we succesvol willen zijn in elektrisch rijden, moeten we dat doen met modellen die nu al populair zijn”, verklaarde Ford.

Om deze reden krijgt de welbekende Ford Focus (zie hoofdafbeelding) als eerste een elektrisch broertje. Ook staat er een elektrische pick-up op de rol.

Auto-industrie

Ford is het zoveelste vooraanstaande automerk dat besluit om forser in te zetten op elektrisch rijden. Volkswagen maakte eerder bekend dat het in de aankomende jaren $ 70 mrd investeert in elektrisch rijden, resulterend in driehonderd geëlektrificeerde modellen.

Dieter Zetsche, CEO van Daimler, liet onlangs weten dat er maar liefst vijftig hybride en volledig elektrische auto’s op de rol staan voor dochterbedrijf Mercedes-Benz. Voor General Motors moet de teller in 2023 op twintig elektrische modellen staan.

Bron: Reuters | Foto: Ford