01-02-2018 12:23 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen stelt dat hun Zwickau fabriek in Saksen, Duitsland wordt ingezet voor de productie van elektrische auto’s. Volgens het automerk rollen er in de toekomst 1.500 elektrische auto’s per dag van de band.

Het is niet verwonderlijk dat Volkswagen fors inzet op elektrische auto’s, ofwel een vorm van mobiliteit met een goed en duurzaam imago. De reputatie van Volkswagen heeft in de afgelopen jaren namelijk forse deuken opgelopen. Na het welbekende dieselschandaal kwam onlangs naar buiten dat de autofabrikant uitlaatgassen liet inademen door apen, om de effecten van de gassen op de gezondheid te testen.

Volkswagen

Als Volkswagen de ambitieuze doelstelling van 1.500 elektrische auto’s daadwerkelijk haalt, is het meteen een van de grootste producenten van elektrische auto’s ter wereld. Het geplande volume is vergelijkbaar met de het productieniveau dat Tesla gepland heeft voor de Model 3, die in de Tesla’s fabriek in Fremont, Californië gebouwd worden.

Als Volkswagen deze doelstelling wil behalen, moet de fabriek in Saxony wel uitgebreid worden. Momenteel rollen daar 1.350 auto’s per dag van de band. 

Volkswagen start in 2019 met de productie van elektrische auto’s. Het productievolume wordt gedurende 2020 steeds verder opgehoogd.

Elektrische auto’s

Volkswagen heeft verschillende elektrische auto’s op de plannen. De Volkswagen ID verschijnt als eerste op de markt, een elektrische sedan met een verwachte actieradius van 500 kilometer. Daarna volgen de ID Buzz, een elektrische minibus, en de ID Crozz, een elektrische crossover.

Daarnaast wil Volkswagen een elektrische variant kunnen aanbieden van alle 300 modellen die het in de showroom heeft staan.

Bron: Electrek | Foto: Volkswagen