03-02-2018 10:20 | Door: Hidde Middelweerd

BP investeert $ 5 mln in mobiele laadpunten voor elektrische auto’s, ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf FreeWire Technologies. BP wil de mobiele laadpunten dit jaar nog inzetten op verschillende plekken in Europa.

Dat meldt BP in een persbericht.

Elektrische auto

“Mobiliteit is aan het veranderen en laadinfrastructuur voor elektrische auto’s wordt ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van onze business”, zegt Tufan Erginbilgic, CEO van BP Downstream, in het persbericht. “Met het mobiele laadsysteem van FreeWire kunnen we snel reageren en laadinfrastructuur bieden op plekken waar de vraag het hoogst is.”

De mobiele snelladers van FreeWire hebben een laadcapaciteit van 50 kilowatt, voldoende om 320 kilometer bij te laden in een uur.

Elektrisch rijden

Met de  opkomst van elektrische auto’s wordt het steeds belangrijker dat de laadinfrastructuur ook klaar is voor een elektrische toekomst. Er worden wereldwijd dan ook meerdere laadnetwerken gerealiseerd, om in de groeiende vraag te kunnen voorzien. Zo heeft Allego twee grote laadnetwerken op de planning staan, bestaande uit honderden snelladers met een capaciteit 350 kilowatt.

Verschillende automerken, zoals BMW, Mercedes en Volkswagen, slaan daarnaast de handen ineen voor groot, Europees laadnetwerk: Ionity.

Lees ook:

Bron & arfbeelding: BP