12-02-2018 13:34 | Door: Hidde Middelweerd

Audi en Porsche, beiden onderdeel van Volkswagen Group, gaan gezamenlijk een architectuur voor elektrische auto’s ontwikkelen. Met de samenwerking is een miljardeninvestering gemoeid.

Dat meldt de Stuttgarter Zeitung, dat een dubbelinterview hield met de CEO’s van beide automerken. “We willen vanaf 2021 gezamenlijk verschillende elektrische modellen naar de markt brengen”, zegt Audi-directeur Rupert Stadler.

De samenwerking is verassend, aangezien en Audi en Porsche als concurrenten worden gezien in de wereld van mobiliteit.

Elektrische auto’s

Volgens de CEO’s besparen beide fabrikanten veel geld door de samenwerking. Oliver Blume, CEO van Porsche: “Als iedereen alles alleen zou doen, zouden de totale kosten 30 procent hoger liggen.”

Beide automerken willen golven maken op het gebied van elektrische auto’s. Zo komt Porsche in 2019 met een elektrische sportwagen op de markt, die de concurrentie aan moet gaan met Tesla in dit segment: de Mission E (zie hoofdafbeelding).

Audi

Audi publiceerde onlangs een plan om de kosten met $ 10 mrd te drukken, om de toekomst van elektrisch vervoer te financieren. Het presenteerde al een elektrische conceptauto die deze toekomst weerspiegelt. De conceptauto heeft volgens Audi de hoogste actieradius ter wereld: 800 kilometer.

Bron: Stuttgarter Zeitung | Foto: Porsche