13-02-2018 12:33 | Door: Hidde Middelweerd

Samsung SDI, leverancier van batterijen, gaat gebruikte smartphones intensiever recyclen om te kunnen voldoen aan de vraag naar kobalt voor elektrische auto’s.

Dat meldt Bloomberg.

Elektrische auto

Kobalt is een essentieel onderdeel van batterijen voor elektrische auto’s. De vraag naar het materiaal neemt exponentieel toe, waardoor de prijs omhoog schiet. Sinds 2016 is de prijs van het metaal verdriedubbeld.

Het Afrikaanse land Congo is momenteel de grootste leverancier van kobalt en voorziet in meer dan de helft van de wereldwijde vraag naar kobalt. Batterijproducten kijken naar mogelijkheden om hun afhankelijkheid van het Afrikaanse land te verkleinen, omdat het land geteisterd wordt door corruptie, geweld en kinderarbeid.

Samsung SDI zal daardoor een aandeel nemen in een recyclingbedrijf, om levering van kobalt op de lange termijn veilig te stellen. De naam van het bedrijf is vooralsnog niet bekend.

Recycling

Door smartphones te recyclen kan een aanzienlijk aantal ton kobalt gewonnen worden. Zo kan Samsung door het recyclen van miljoenen Note 7 smartphones 157 ton kobalt, koper en andere mineralen terugwinnen, stelde het bedrijf eerder.

Als het recyclen van de batterijen van oude smartphones wereldwijd de norm wordt, kan het 25.000 metrische tonnen (25.000.000 kilo) aan kobalt opleveren tot en met 2025.

Bekijk ook:

Bron: Bloomberg | Foto: Adobe Stock