14-02-2018 10:31 | Door: Hidde Middelweerd

BMW implementeert een nieuwe strategie om de levering van kobalt en lithium voor de aankomende tien jaar veilig te stellen. Dit zijn essentiele materialen voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s.

Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Elektrische auto’s

BMW heeft vooralsnog niet veel elektrische auto’s op de markt, afgezien van de succesvolle i3. Er staan echter wel nieuwe elektrische auto’s op de planning, zoals de elektrische X3, de iNext en een volledig elektrische Mini. In totaal wil BMW twaalf elektrische modellen op de markt hebben in 2025. Met het oog op de toekomst probeert BMW nu al een bevoorrading van lithium en kobalt veilig te stellen.

Markus Duesmann, hoofd van bevoorradingsketen bij BMW, tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung: “We willen de bevoorrading veilig stellen voor de aankomende tien jaar. De contracten zijn klaar om ondertekend te worden.”

Schaarste

Voor zowel lithium als kobalt dreigt een grote schaarste te ontstaan, nu steeds meer autofabrikanten inzetten op elektrische auto’s. Dit heeft onvermijdelijk zijn weerslag op de prijs van deze metalen. Zo verdubbelde de prijs van lithium in de afgelopen tien jaar. De prijs van kobalt verdrievoudigde zelfs sinds 2016.

Bron: Frankfurter Allgemeine Zeitung | Foto: Adobe stock