21-02-2018 12:32 | Door: Hidde Middelweerd

Dieselauto’s rollen binnenkort niet meer van de band bij Porsche. Het automerk heeft laten weten dat het de productie van dieselauto’s volledig stopzet.

Dat meldt Autoblog.

Elektrische auto

Porsche is hiermee het eerste Duitse automerk dat de doelstelling stelt om dieselauto’s volledig uit te faseren. Met het wegvallen van dieselauto’s verlegt de autofabrikant de focus meer op elektrisch vervoer.

In 2019 moet de langverwachte Mission E op de markt komen. Een volledig elektrische auto in het luxesegment, met een verwachte actieradius van 500 kilometer. De prijs van de auto is nog niet bekend, maar zal in ieder geval boven de $ 80.000 uitstijgen. De elektrische sportauto zal daarnaast in staat zijn om bij te laden op een vermogen van 350 kilowatt. Hierdoor heeft de auto slechts een kwartiertje nodig om 80 procent van de batterij op te laden.

Elektrisch rijden

De Mission E mag dan de eerste elektrische auto van Porsche zijn, het is zeker niet de laatste. Eerder maakte Porsche bekend dat het verschillende elektrische auto’s op de markt zal brengen. Daarnaast gaat het een bijzondere samenwerking aan met Audi. Gezamenlijk gaan de automerken de architectuur ontwikkelen voor elektrische auto’s, om het kostenplaatje te drukken.

Bron: Autoblog | Afbeelding: Porsche