22-02-2018 15:02 | Door: Hidde Middelweerd

Waarom zou je nieuwe parkeerplaatsen aanleggen als er nog genoeg parkeerplekken beschikbaar zijn? Met dit gedachtegoed zet het Nederlandse ParkBee zich in om onbenutte particuliere parkeerplekken toegankelijk te maken voor het grote publiek. Het bedrijf heeft nu € 5 mln ontvangen van investeerders om verder te groeien, zowel in Nederland als het Verenigd Koninkrijk.

De investering is afkomstig van de Duitse investeringsmaatschappij Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. 

Parkeerplekken

ParkBee stelt dat er 397.000 private parkeerplekken zijn in de vier grote steden van Nederland. Bijna 43 procent hiervan blijft vaker dan niet onbenut. Door deze parkeerplekken toegankelijk te maken voor het grote publiek hoopt ParkBee dat gemeenten minder parkeerplekken en -garages hoeven te bouwen.

Wouter de Bruijne, commercieel directeur van ParkBee, in het persbericht: “Dat er zoveel onbenutte parkeerplaatsen in Nederland zijn, is haast niet te geloven. De afgelopen twee jaar hebben we bewezen deze locaties te kunnen openen en met Parkmobile en Park-line toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Het is nu tijd om door te groeien en onze diensten echt voor een groot publiek toegankelijk te maken.”

Parkeerapp

ParkBee biedt verschillende private parkeerplekken aan via de parkeerapps Parkmobile en Park-line. Met deze apps kunnen autobestuurders de slagbomen openen van ParkBee-locaties en vervolgens betalen voor het gebruik van de parkeerplek. Op deze manier komen er meer beschikbare parkeerplekken vrij voor automobilisten, die 30 tot 50 procent goedkoper zijn dan reguliere parkeerplekken, en hebben bedrijven een oplossing voor de leegstand van hun parkeergarages of -pleinen.

Inmiddels heeft ParkBee meer dan 4.000 parkeerplekken beschikbaar gesteld in de vier grote steden van Nederland.

Investering

Met de opgehaalde investering van € 5 mln gaat Parkbee de dienstverlening in Nederland uitbreiden, bijvoorbeeld door nieuwe locaties te openen en nieuwe services aan te bieden op bestaande locaties. Denk hierbij aan laadpalen voor elektrische auto’s en de verhuur van elektrische fietsen.

Het geld wordt daarnaast gebruikt om over de grens uit te breiden. ParkBee is inmiddels actief op twintig locaties in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

Bron: ParkBee | Foto: Adobe Stock