28-02-2018 14:44 | Door: Hidde Middelweerd

Hyundai heeft de volledig elektrische Hyundai Kona officieel aan de wereld gepresenteerd. De compacte SUV krijgt een actieradius van maximaal 470 kilometer.

De elektrische auto is ook met een kleiner accupakket verkrijgbaar en heeft dan een actieradius van 300 kilometer.

Elektrische auto

“Met de volledig elektrische Kona zetten we volgende stap in onze milieuvriendelijke strategie”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, vice president marketing & product bij Hyundai Motor Europa.

Hyundai bouwt inmiddels al een aardig repertoire van milieuvriendelijke auto’s op. Zo is de Hyundai Ioniq als hybride, plug-in hybride en elektrische variant beschikbaar en heeft het met de ix35 en de Nexo twee waterstofauto’s in handen.

Hyundai Kona

Nu mag het Zuid-Koreaanse merk hier een volledig elektrisch model aan toevoegen. De Hyundai Kona is volgende week in het echt te zien op de Geneva Motor Show, maar is nu al online te bewonderen.

De Kona komt in twee versies op de markt. De eerste variant heeft een actieradius van 470 kilometer, terwijl de basisversie een bereik van 300 kilometer heeft. De Kona is in staat om van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren binnen 7,6 seconden.

Lees ook:

Bron & afbeelding: Hyundai