05-03-2018 16:36 | Door: Britt van den Elshout

Fastned onthult vandaag een nieuwe generatie snellaadstations waar klanten kunnen laden met een vermogen van 350 kilowatt (kW). Dat is tot 100 keer sneller dan bij thuislaadstations. De eerste snellader van 350 kilowatt bevindt zich vlakbij Amsterdam, op de verzorgingsplaats De Watering aan de A8.

Het nieuwe laadstation is een samenwerking met het technologieconcern ABB, die de snellader heeft ontwikkeld. De snelladers zijn 's werelds eerste die een CE-markering hebben gekregen en dus voldoen aan de Europese regels voor consumentengebruik. Op dit moment is er slechts één snellaadstation geëxploiteerd, maar dankzij het modulaire ontwerp kan het aantal nieuwe stations gemakkelijk toenemen.

Mogelijkheden voor tweede generatie elektrische auto's

De verhoogde laadsnelheid zorgt ervoor dat elektrische auto's in een kwartier ongeveer 500 kilometer kunnen bijladen. Dit is onder andere handig voor de volgende generatie elektrische auto's, die grotere batterijen hebben en sneller kunnen laden. Een voorbeeld hiervan is de Porsche Mission E, die in 2019 op de markt verschijnt. In de aankomende dagen worden er meer van deze nieuwe generatie modellen onthuld, van onder andere Audi, Hyundai en Jaguar, op de autoshow van Genève.

In het persbericht zegt Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned erg trots te zijn op het nieuwe station. "Het verhogen van de laadsnelheid is erg belangrijk, want het maakt elektrisch rijden voor meer mensen aantrekkelijk. De vraag die bijna elke consument stelt is 'hoe lang duurt het opladen?'"

Duurzaam stationsontwerp

Over het nieuwe ontwerp van het station is ook goed nagedacht. Het station heeft een ontwerp met een dak van glas-glas zonnepanelen en gecertificeerd duurzaam hout. Daarnaast is het station beter zichtbaar voor automobilisten door de hogere verkapping. Dit zorgt er ook voor dat grote elektrische voertuigen op kunnen laden bij het nieuwe station.

Lees ook:

Foto: Fastned