06-03-2018 09:43 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen breidde onlangs de ID-familie, een lijn van volledig elektrische auto’s, uit met wederom een indrukwekkend model: de Vizzion. De autonoom rijdende sedan moet in 2022 daadwerkelijk rondrijden, stelt Volkswagen op de autoshow van Genève.

Dat meldt The Verge.

Zelfrijdende auto

De Vizzion is een knap staaltje technologie. Zo kan de elektrische auto worden bediend met stemcommando’s en handgebaren. Omdat de auto volledig autonoom kan rijden, beschikt hij niet over besturingselementen, zoals een stuur en pedalen. Hierdoor is het interieur van de auto een open ruimte.

Hoewel de Vizzion in 2022 al daadwerkelijk rond moet rijden, laten de technologieën op het gebied van zelfrijdend vervoer iets langer op zich wachten. Volkswagen verwacht dat een volledig zelfrijdende auto (level 5) in 2025 mogelijk is.

Elektrische auto

De elektrische auto beschikt over twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 225 kilowatt. De auto heeft daarmee een topsnelheid van 180 kilometer per uur en accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in 6,3 seconden.

Daarnaast is de Vizzion uitgerust met een accupakket van 111 kilowattuur, resulterend in een indrukwekkende actieradius van 665 kilometer.

Volkswagen

De Vizzion is het vierde wapenfeit van Volkswagen in de ID-serie. Als eerste werd de Volkswagen ID onthuld, die in 2020 klaar moet zijn voor de markt. Daarna volgde de ID Buzz, een elektrische minibus die ook in productie genomen wordt. De ID Crozz, een elektrische crossover, werd vorig jaar onthuld.

Lees ook:

Bron: The Verge, Volkswagen | Foto: Volkswagen