07-03-2018 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

Renault heeft de EZ-GO uit de doeken gedaan: een elektrische en zelfrijdende conceptauto voor stedelijke mobiliteit.

De auto is bedoeld als deeldienst en doordat hij autonoom kan rijden, beschikt hij niet over een stuur of pedalen. In plaats daarvan is de auto ingericht als een loungeruimte, toegankelijk voor meerdere passagiers.

Deelauto

De EZ-GO moet in de toekomst ingezet worden als robo-taxi, die passagiers kan ophalen en wegbrengen. Gebruikers kunnen de auto via een app bestellen. Hiermee speelt Renault in op de toenemende verkeersdrukte in steden. De inzet van deelauto’s, die door meerdere passagiers gebruikt kan worden, moet bijdragen aan het terugdringen van die drukte.

Renault stelt dat veiligheid gegarandeerd is, doordat de maximumsnelheid van de zelfrijdende auto op 50 kilometer per uur ligt. Daarnaast zorgt de ruime in- en uitgang ervoor dat passagiers de auto veilig kunnen betreden en verlaten.

Inductief laden

Een ander interessant detail van de conceptauto is de mogelijkheid tot draadloos laden. De EZ-GO beschikt namelijk over een inductiebatterij, waardoor de auto automatisch kan opladen door middel van een inductieplaat.

De conceptauto is vanaf 8 maart te zien op de Geneva Motor Show.

Lees ook:

Bron & afbeeldingen: Renault