14-03-2018 15:03 | Door: Hidde Middelweerd

De alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi moet leiden tot een elektrische auto die is uitgerust met een solid state-batterij. De auto moet in 2025 het licht zien.

Dat meldt The Financial Times.

Elektrische auto

De solid-state batterij is een beloftekindje in de wereld van elektrisch vervoer. De huidige standaard op het gebied van li-ion batterijen maakt gebruikt van een vloeibaar elektrolyt voor de geleiding van lithium-ionen tussen electroden. Een solid state-batterij beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over solide elektrolyten. Dit verlaagt de kans op ontsteking en zelfs explosie van de batterij aanzienlijk. Daarnaast zou het de actieradius van elektrische auto’s kunnen verhogen en de laadtijd juist verlagen.

“De technologie belooft vele voordelen ten opzichte van de huidige standaard”, stelt Gilles Normand, hoofd elektrisch vervoer bij Renault, tegenover de Financial Times. “Denk aan lagere kosten, een hogere energiedichtheid en betere stabiliteit.”

“Er zijn vele obstakels, maar we boeken vooruitgang”, vervolgt hij. “We hopen een elektrische auto met solid state-batterij voor 2030 op de markt te brengen. Of zelfs in 2025, als het lukt.”

Toyota

Renault, Nissan en Mitsibishi zijn niet de enigen die een solid state-batterij naar de markt willen brengen. Ook automerken als Toyota en Hyundai werken aan de veelbelovende batterij. Zelfs stofzuigerfabrikant Dyson wil een elektrische auto met dit type batterij naar de markt brengen.

Renault, Nissan en Mitsubishi

De alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi is opgericht om kennis te delen over onderzoek, product ontwikkeling en technologie. Het uiteindelijke doel is om uiteindelijk als een enkele, wereldwijde business te opereren.

Bron: Financial Times | Foto: Adobe stock