15-03-2018 09:04 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen gaat zijn productiecapaciteit op het gebied van elektrische auto’s fors uitbreiden. Momenteel worden er op drie locaties elektrische auto’s geproduceerd. In 2022 wil de autofabrikant op 16 locaties elektrische auto’s produceren.

Met dit doel voor ogen heeft Volkswagen verschillende partnerships gesloten met producenten van batterijen in zowel Europa als China. De contracten die hier nu al voor gesloten zijn, hebben een totale waarde van € 20 mrd.

Elektrische auto’s

Matthias Müller, CEO van Volkswagen Group, in een statement: “In de laatste maanden hebben we alles op alles gezet om onze Roadmap E te implementeren.” In deze roadmap is te lezen hoe Volkswagen vanaf 2025 drie miljoen elektrische auto’s per jaar wil produceren en 80 elektrische modellen wil aanbieden.

Alleen dit jaar worden er al negen elektrische auto’s aan het portfolio van Volkswagen toegevoegd, waarvan er twee volledig elektrisch zijn. Tijdens de Geneva Motor Show werden al een aantal nieuwe elektrische auto’s gepresenteerd, van automerken die onder Volkswagen Group vallen, zoals de Audi e-tron, de Porsche Mission E en de nieuwste editie in de ID-familie van Volkswagen: de Vizzion.

Diesel

Müller benadrukte dat dit niet betekent dat Volkswagen stopt met de productie van dieselauto’s. Sterker nog, hij stelde dat dieselaandrijving onderdeel is van de oplossing, niet van het probleem. Automerken als Toyota en Fiat Chrysler lieten onlangs wel weten dat ze zullen stoppen met de verkoop van dieselauto’s.

Lees ook:

Bron & foto: Volkswagen