21-03-2018 15:14 | Door: Hidde Middelweerd

Nissan’s volledig elektrische concept-SUV, de IMx, wordt in productie genomen. De sportieve auto krijgt een verwachte actieradius van ruim 600 kilometer.

Dat stelt Mamoru Aoki, directeur van Nissan Design Europe, tegenover Autocar. “We hebben de nieuwe Leaf inderdaad op de rol staan, maar ik denk dat de IMx concept een doorbraakmodel wordt. Het is niet slechts een conceptauto: over een paar jaar rolt hij daadwerkelijk van de band.”

Elektrische auto’s

Nissan is een van de meest succesvolle fabrikanten van elektrische auto’s ter wereld. Met de Leaf heeft het een van de best verkochte elektrische modellen in handen. Vorig jaar trok Nissan het doek van de vernieuwde Leaf. Dankzij een accupakket van 40 kilowattuur heeft de auto een actieradius van ongeveer 380 kilometer.

Eerder maakte Nissan daarnaast bekend dat Infiniti, het luxe-segment van Nissan, in de toekomst enkel nog elektrische modellen aanbiedt.

Nissan IMx

Naast een indrukwekkende actieradius zal de auto over Nissan’s ProPilot-technologie beschikken, ofwel de mogelijkheid tot autonoom rijden. De IMx beschikt daarnaast over V2G-technologie en is daarmee in staat om elektriciteit terug te leveren aan het net.

Lees ook:

Bron: Autocar | Foto: Nissan