16-07-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Autodelen via Snappcar moet nog makkelijker worden met de eigen app. De dienst heeft een SnappApp gebouwd voor zowel Android als iPhone.

De app laat Snappcar-gebruikers op een kaart zien waar bij hen in de buurt een leenauto beschikbaar is. Klanten kunnen het aanbod onder meer sorteren op vraagprijs en woonplaats van de aanbieder. Het is ook mogelijk om een auto voor een bepaalde periode te reserveren. Beide partijen ronden vervolgens met de chat-optie de overdracht af.

De online dienst Snappcar brengt autobezitters en mensen die tijdelijk een auto nodig hebben met elkaar in contact. Volgens het bedrijf zorgt iedere gedeelde auto gemiddeld voor tien auto's minder op de weg.

Snappcar zegt in heel Nederland zo'n 50.000 gebruikers te hebben. Inmiddels staan ruim 9.000 unieke auto's geregistreerd in meer dan 900 plaatsen. De dienst is sinds vorig jaar ook actief in Duitsland. De start-up haalde in april dit jaar een recordbedrag van ruim € 500.000 op via crowdfunding. Met dit bedrag wil Snappcar de dienst uitbreiden in heel Europa.

Bron: E-merce, Sprout | Foto: FotoSleuth - Alfa Romeo GT