13-04-2018 12:27 | Door: Britt van den Elshout

Tesla zal waarschijnlijk vanaf november 2019 starten met de Amerikaanse productie van zijn nieuwe cross-over: de Model Y. In China zal de Model Y twee jaar later worden geproduceerd.    

Dat meldt persbureau Reuters op basis van twee bronnen binnen Tesla. De autoproducent heeft het bericht nog niet officieel bevestigd..

Het nieuwe model van Tesla wordt een compacte SUV met het formaat van Model 3. Verder is de Model Y een zogenoemde cross-over, een verhoogde versie van Model 3. De bronnen van Reuters stellen dat Tesla een request for information (RFI) heeft uitgestuurd naar mogelijke leveranciers. Normaal zit er tussen een RFI en de productie circa 2,5 jaar, terwijl dat nu slechts 1,5 jaar zou zijn. 

Problemen rondom Model 3

Op dit moment is Tesla ook druk bezig om de productie van de Model 3 in goede banen te leiden. Het bedrijf heeft problemen om het model op grote schaal te produceren. Eerder deze maand probeerde Tesla investeerders gerust te stellen door te vertellen dat de productie van Model 3 in het eerste kwartaal verdubbeld was. In het tweede kwartaal zal de productie versnellen tot 5.000 exemplaren per week. Europeanen zullen de Model 3 echter pas op zijn vroegst volgend jaar afgeleverd krijgen.

Grootschalige productie

Elon Musk, topman van Tesla, zei in februari dat hij met de Model Y uiteindelijk gaat voor een productie van 1 miljoen exemplaren per jaar. Dit is een gewaagde uitspraak aangezien Tesla op dit moment de beloftes voor de Model 3 ook nog niet kan waarmaken.

Lees ook: 

Bron: Reuters | Foto: Tesla