16-04-2018 12:03 | Door: Hidde Middelweerd

BYD, Chinese producent van elektrische bussen en auto’s, heeft 20 volledige elektrische bussen geleverd aan het Zuid-Koreaanse Jeju Island. Het gaat om de grootste levering van elektrische bussen in Noordoost-Azië tot nu toe.

De elektrische bus biedt 15 zitplekken en heeft een minimale actieradius van 200 kilometer op een enkele lading. Een lege batterij is binnen twee uur weer volledig opgeladen.

Elektrische bussen

BYD (Build Your Dreams) ontpopt zich sinds 1995 tot een van de belangrijkste en grootste producenten van elektrische bussen ter wereld. De bussen van BYD rijden inmiddels rond in meer dan 200 steden wereldwijd.

Ook in Nederland rijden de bussen van BYD rond. Zo leverde de fabrikant eerder 21 volledig elektrische midibussen aan Connexxion. Ook Vervoersmaatschappij Syntus bestelde 9 elektrische stadsbussen bij BYD, voor Almere en Amersfoort.

Elektrische auto’s

BYD produceert naast elektrische bussen ook elektrische auto’s. Het bedrijf richt zich daarbij vooralsnog met name op de Chinese markt. Onlangs sloeg het de handen ineen met Daimler, om de Denza 500 naar de Chinese markt te brengen: een elektrische auto met een actieradius van circa 500 kilometer.

Lees ook:

Bron & afbeelding: BYD