16-04-2018 18:03 | Door: Hidde Middelweerd

Monteurs van netbeheerder Stedin, die slimme meters installeren in Utrecht, rijden tegenwoordig rond op elektrische bakfietsen. De duurzame fietsen dienen ter vervanging van vervuilende dieselbusjes.

Naast een verbetering van de luchtkwaliteit, biedt de verandering ook voordelen voor Stedin. De elektrische bakfiets zorgt namelijk voor minder parkeerkosten- en tijd, wat in de binnenstad nogal eens een probleem is.

Elektrische fiets

Tot en met het einde van het jaar gaan zes monteurs van Stedin de elektrische bakfietsen, geleverd door CityServiceBike, gebruiken. Gezamenlijk zullen zij 8.200 slimme meters in de regio installeren.

“Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad”, zegt Judith Koole, COO van Stedin, in een persbericht. “Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijke gebieden. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets.”

Elektrisch rijden

Of Stedin de elektrische bakfiets ook in andere steden gaat inzetten, is nog niet bekend. Wel heeft de netbeheerder de doelstelling om in 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van haar medewerkers emissievrij zijn.

Lees ook:

Bron & foto: Stedin