17-07-2014 11:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De naam van de nieuwe elektrische auto van autofabrikant Tesla Motors is bekend: de Model 3.

CEO Elon Musk liet weinig los over de nieuwe wagen, die de fabrikant in 2016 presenteert en in 2017 op de markt brengt. Musk gaf een interview aan het Britse automagazine Auto Express. De auto is kleiner dan de sedan Model S en kost ook minder: omgerekend zo’n € 26.000 is de schatting. Het bereik blijft aan de ruime kant met 320 kilometer.

De oorspronkelijke naam van het nieuwe model kwam blijkbaar voort uit humor: na S voor Sedan en X voor de combinatie-SUV was de Model E de meest voor de hand liggende aanvulling. Tot Musks verbazing bleek Ford echter al recht te hebben op die naam. Er ging een streep door S-E-X.

 

Model X

 

Voordat de Model 3 zover is, komt eerst de SUV-crossover Model X uit in 2015. Deze wederom volledig elektrische wagen heeft naar boven klappende achterdeuren en een ver doorlopende voorruit. Qua specificaties is het model grotendeels identiek aan zijn voorganger de Model S. Met een iets groter gewicht en dezelfde batterij kan de actieradius iets lager uitvallen, maar dat is nog niet bevestigd. Voor de snelheidsliefhebber doet deze auto niet onder voor de concurrent: 0-100 kilometer per uur in 5 seconden.

Bron: Auto Express | Foto: Joseph Thornton via Flickr