18-04-2018 12:17 | Door: Hidde Middelweerd

Buick kondigde de Enspire eerder al aan, maar nu heeft het de volledig elektrische conceptauto ook daadwerkelijk aan de wereld gepresenteerd. De elektrische SUV, die te zien is op de Auto China 2018, heeft een indrukwekkende actieradius van 600 kilometer en is in staat om semi-autonoom te rijden.

Dat de nieuwe Buick zijn debuut kent op een Chinese autoshow is niet verwonderlijk. Buick is namelijk het best verkopende automerk van GM (General Motors) in China. Vorig jaar bracht GM de plug-in hybride Chevrolet Volt al naar de Chinese markt als de Buick Velite 5.

Elektrische auto

De Buick Enspire gaat een stapje verder dan de Velite 5. De SUV is namelijk volledig elektrisch en heeft een indrukwekkende actieradius van bijna 600 kilometer. Aan een snellader duurt het slechts 40 minuten om de batterij voor 80 procent op te laden.

Dankzij een elektrische aandrijving in alle vier de wielen is de Enspire daarnaast in staat om binnen 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te accelereren.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de auto:

In eerste instantie gaat het om een conceptauto, maar dit betekent niet dat de auto (of een variant ervan) nooit op de markt zal verschijnen.

General Motors

De elektrische Buick Enspire is onderdeel van een bredere strategie van General Motors op het gebied van elektrisch rijden. Tot en met 2023 wil de autofabrikant 20 nieuwe elektrische auto’s op de markt brengen.

Bron & afbeelding: Buick