25-04-2018 08:31 | Door: Hidde Middelweerd

Na weken van aankondigingen en teasers heeft BMW nu het doek getrokken van de iX3, een volledig elektrische SUV met een actieradius van 400 kilometer.

De iX3 werd gepresenteerd op de Auto China 2018 in Beijing en komt naar alle waarschijnlijkheid over twee jaar op de markt.

Elektrische auto

De iX3 kent verschillende upgrades ten opzichte van de BMW i3, de elektrische auto die BMW al enkele jaren aanbiedt. Zo beschikt de iX3 over een krachtiger accupakket van 70 kilowattuur, waardoor een actieradius van 400 kilometer mogelijk is. De elektrische auto beschikt daarnaast over de mogelijkheid tot snelladen op een vermogen van 150 kilowatt. BMW stelt dat de batterij daarmee binnen 30 minuten volledig opgeladen kan worden.

Verder zijn de elektromotor, transmissie en andere vermogenselektronica samengevoegd in één compact design. Hierdoor is het veel simpeler om de technologie te integreren in de auto, stelt BMW.

BMW iNext

De iX3 is niet de enige elektrische auto die BMW op de rol heeft staan. In 2021 volgt de iNext, die een actieradius van 700 kilometer moet krijgen. Ook staat de elektrische i4 op de planning: een productieversie van de iVision Dynamics, een conceptauto die BMW eerder presenteerde.

Lees ook:

Bron & afbeeldingen: BMW