26-04-2018 14:05 | Door: Britt van den Elshout

Volvo Cars verwacht dat in 2025 de helft van alle verkochte nieuwe Volvo’s volledig elektrisch is. In lijn met deze ambitie, presenteerde Volvo gisteren op de Beijing Auto Show voor het eerst uitsluitend plug-in hybride auto’s.

Tijdens de Beijing Auto Show werd ook voor het eerst de T5 plug-in hybride versie van de nieuwe XC40 aan het publiek gepresenteerd.

Grote speler op Chinese markt

Met de nieuwe strategie profileert Volvo zich als een sterke speler op de Chinese markt. China is namelijk wereldwijd de grootste markt voor elektrische auto’s. De Chinese overheid heeft eerder al bepaald dat vanaf 2025 meer dan 20 procent van het aantal nieuw verkochte auto’s voorzien moet zijn van een aandrijving met alternatieve energie.

Volvo’s nieuwe ambitie reikt verder

In 2017 kondigde Volvo Cars aan dat alle nieuwe modellen die vanaf 2019 op de markt verschijnen, leverbaar zijn met een hybride, plug-in hybride of volledig elektrische aandrijflijn. Met de nieuwe ambitie gaat Volvo weer een stap verder.

“Vorig jaar hebben we ons vastgelegd op elektrificatie als voorbereiding op het tijdperk ná de verbrandingsmotor”, stelt Håkan Samuelsson, president en CEO van Volvo Cars. “Nu breiden we dat uit naar ’s werelds grootste markt voor auto’s met een vorm van elektrische aandrijving. De elektrische toekomst van China is de elektrische toekomst van Volvo Cars.”

Nieuwe Volvo XC40

De nieuwe Volvo XC40 is recent in Europa verkozen tot Auto van het Jaar 2018. Sinds de introductie van de SUV heeft Volvo wereldwijd al meer dan 60.000 orders ontvangen. In China kunnen nog geen orders geplaatst worden, maar dankzij dit succes heeft Volvo hoge verwachtingen voor de verkoop van de XC40 op de Chinese markt.

Lees ook:

Bron & Foto: Volvo Cars